Posted on

Vad för mat älskar barn att äta 2021? Vilka recept är de mest populära bland de små i familjen? Vi har undersökt saken blad Sveriges största receptsajter och diskussionsforum och tagit fram barnens matfavoriter. Använd dessa recept för att laga träffsäker mat hemma som barnen kommer att älska. Dessutom är recepten oftast enkla och snabba att tillaga utan att det kostar skjortan.

Chili con carne

Chili con carne är en matig gryta på köttfärs, bönor och chili. Enkel att göra och kan anpassas för känsliga smaklökar. Läs recept på chili con carne.

Fisk med potatis

Fisk kommer i många smaker och kombinationer. För en träffsäker klassiker, pröva torskfilé med potatis. Läs recept på fisk med potatis.

Fiskpinnar med potatismos

Enklare än så här blir det inte. Fiskpinnar går snabbt att steka och potatismos köper du i pulverform i affären. Läs recept på fiskpinnar med potatismos.

Hamburgare med bröd

En storfavorit bland barnen tack vare att den går att anpassa för alla möjliga smaklökar. För de flesta barn räcker det med burgare utav kött eller veg, bröd och smarrig ost. Med hamburgare från butik är maten klar på några minuter. Läs recept på hamburgare med bröd.

Korv stroganoff med ris

Korv stroganoff med ris är ett gott alternativ när familjen har tröttnat på ”korv igen”. En korv med högre kötthalt eller kryddning ger extra mycket smak. Läs recept på korv stroganoff.

Kyckling med ris eller potatis

Kyckling har en mild smak som uppskattas av många barn. Dessutom är kyckling lätt att kombinera med ingredienser som lättlagade ris eller potatis. Läs recept på kyckling med ris eller potatis.

Kycklingnuggets med pommes frites

Barn älskar kycklingnugget! Maten är lätta att äta, har enkel konsistens och kan doppas i såser som ketchup. Läs recept på kycklingnuggets med pommes frites.

Köttbullar med potatismos

Klassisk husmanskost som fortfarande är en hit bland kidsen. För enkel variation, använd kycklingfärs eller pröva olika örter och kryddor i potatismoset. Läs recept på köttbullar med potatismos.

Lasagne

Tycker du om pasta? Tycker du om köttfärs? Vad sägs om ost? Lasagne tar dessa ingredienser till nya höjder – bokstavligen! – och är en mer festlig pastarätt. Läs recept på lasagne.

Makaroner med köttbullar

När det måste gå riktigt fort med är makaroner ett självklart alternativ. På några minuter är du klar med både makaronerna och köttbullarna, som du självklart har handlat i mataffären (vem orkar laga egna på en stressig måndag?). Läs recept på makaroner med köttbullar.

Pannkakor

Pannkakor gör en alltid på bra humör. Oavsett om du lagar dem själv eller köper färdiggräddade så är pannkakor ett enkelt sätt att unna sig något extra i vardagen, särskilt pannkakor med lite grädde och sylt. Läs recept på pannkakor.

Pasta carbonara

Ännu en älskad barnfavorit som även vuxna gillar. Experimentera med olika ostsorter eller varför inte ha i lite vispgrädde. Visste du förresten att pasta carbonara kom till efter andra världskriget när amerikanska soldater tog med sig bacon och ägg till Italien? Läs recept på pasta carbonara.

Pasta med falukorv

Den mest klassiska av korvar tillsammans med pasta kan aldrig bli en fel kombination. Oavsett om barnen gillar makaroner eller spagetti, så kan du snabbt slänga ihop denna smarriga maträtt. Läs recept på pasta med falukorv.

Potatisbullar

Det är kul med tidlösa maträtter som små och vuxna kan njuta av. Njut av potatisbullar med till exempel strekt bacon och lingon eller varför inte äpplemos. Läs recept på potatisbullar.

Pizza

Världens mest perfekta mat som passar alla smaklökar, åldrar och tillfällen. Och den kan ätas med händerna – vad mer kan man kräva av en maträtt. Nu enklare än någonsin att tillaga hemma med barnen tack vare pizzakit. Läs recept på pizza.

Raggmunkar

Väldigt mycket husmanskost det här! Raggmunkar är matiga, särskilt när de äts tillsammans med stekt fläsk och lingon. Läs recept på raggmunkar.

Spaghetti med köttfärssås

Är det här världens mest populära pastarätt som älskas av barn såväl som vuxna? Vi tror det men dina barn vet det. Spaghetti med köttfärssås är snabb lättlagat och kan förhöjas med ytterligare örter och såser. Läs recept på spaghetti med köttfärssås.

Stuvade makaroner

Går det att tillaga pasta snabbare än stuvade makaroner? Vi tror inte det då maträtten bara behöver makaroner, mjölk, salt och peppar. Kombinera med köttbullar eller falukorv för att få till en riktig klassiker. Läs recept med stuvade makaroner.

Tacos

Varför älskar barn tacos så mycket? Kanske för att de själva får komponera sin mat och välja ingredienser som de gillar. Dessutom är tacos enkla att laga, särskilt när man har rester kvar i kylen. Läs recept med tacos.

Ugnsbakad lax

Denna populära fiskrätt går hem i alla åldrar och kan förhöjas med potatis eller rotfrukter. Läs recept på ugnsbakad lax.

Våfflor

Pannkakans lite festligare syskon! Snabbt att laga tillsammans, även tillsammans med barnen. Lite sylt och grädde på och genast har vardagen blivit lyxigare. Läs recept på våfflor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *